Türkiye Offshore Enerji Konferansı Yapıldı

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı Türkiye Offshore Enerji Konferansı, İTÜ Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Açılış törenine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ergin ve denizcilik sektöründen temsilciler katıldı.



Törende ilk konuşmayı yapan İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ergin, ilki düzenlenen konferansın amacının, Offshore alanında devlet kurumlarının, endüstrinin ve akademisyenlerin bir araya getirilerek ortak akıl geliştirmek olduğunu ifade etti. Prof. Ergin’in ardında söz alan Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) Yönetim Kurulu Üyesi Orkun Özek ise GİSBİR olarak konferansın destekçisi olmaktan gurur duyduklarını vurguladı.

Özek’ten sonra söz alan İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, konferansın 8.000 km’yi aşkın kıyı şeridine sahip Türkiye’nin denizcilik konusundaki gelişimine katkı sağlayacağını belirtti. İTÜ olarak  raylı sistemlerle ilgili bir lisans üstü programını hayata geçirdiklerini ve Offshore Mühendisliği alanında da bu sene benzer bir program açtıklarını sözlerine ekleyen Karaca, “Sayın Bakanımızı, üniversitemizde ağırlamaktan onur duyuyoruz” dedi.

Konferansın açılış töreninde son olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım söz aldı. Yıldırım, “Bugün burada sizlerle birlikte, İTÜ’de olmaktan memnuniyet duyuyorum. Enerji ve ulaştırma sektörleri bir ülke için gelişmenin, kalkınmanın ve refahın lokomotifidir. Bu bakımdan bu alanlara son 10 yıl içerisinde bu sektörlere 200 milyar dolar yatırım yapılmıştır. Önümüzdeki 10 yıl, bu yatırımın en az bir katı, muhtemelen bir buçuk katı kadar yatırıma ihtiyaç vardır.” dedi. 

Kendisinin de İTÜ mezunu olduğunu belirten Binali Yıldırım, “İTÜ’nün  bir öğrencisi oldum ve sonrasında buradan aldığımız bilgilerle çalıştık, çabaladık, 30 yıl mühendislik yaptım. 10 yılı aşkın süredir farklı bir konumda hizmet ediyorum.  240 yıllık geçmişi olan köklü bir üniversitenin mensubu olarak bu hizmetlere katkıda bulunmak benim için ayrı bir onur, bu camianın bir ferdi olmaktan hep iftihar ettim.” dedi. Yıldırım,  konferansın, ülkemizin geleceğine, kalkınmasına ve refahına katkı sağlayacak sonuçlara vesile olacağından emin olduğunu söyleyerek konuşmasını sonlandırdı. Konuşmaların ardından Prof. Dr. Mehmet Karaca, Yıldırım’a bir plaket takdim etti. Türkiye Offshore Enerji Konferansı, 21 Haziran’da denizcilik sektörlünün temsilcilerinin ve akademisyenlerin katılımı ile sona erdi.


İTÜ Kurumsal İlişkiler ve Mezunlarla İletişim Ofisi
İTÜ Ayazağa Kampüsü, Süleyman Demirel Kültür Merkezi, 34469 Maslak, Sarıyer/İstanbul
mezun@itu.edu.tr
Telefon ve Faks: (212) 285 30 80