İTÜ IEEE Öğrenci Kolu Başarılı Organizasyonlarına Devam Ediyor

Her yıl 2000′in üzerinde başvuru kabul eden ve bunların yaklaşık 200 tanesine akıl hocalığı, 20 tanesine ise yatırım yapan, Avrupa’nın en büyük girişim geliştirme ve kuluçka merkezlerinden "Seedcamp" her yıl düzenlediği etkinlikler sayesinde girişimcilere kendilerini anlatma fırsatı sunuyor.Türkiye’de daha önce bir etkinlik yapmayan Seedcamp bu yıl ilk defa 30 Nisan’da Yalım Gerger ve "İstanbul Teknik Üniversitesi IEEE Öğrenci Kulübü"nün organizatörlüğünü üstlenmesiyle 5 mini Seedcamp’ten birini İstanbul’da düzenledi.

  

Avrupa’nın en büyük melek yatırımcı ağı Seedcamp’in İTÜ’ye gelmesi Türkiye’deki girişimcilerle Avrupa’daki yatırımcılar arasında önemli bir köprü olması bakımından da dikkat çekti. Seedcamp tarafından seçilen 10 startup 30 Nisan’da İTÜ KSB Oditoryumunda gerçekleşen  etkinlikte yatırımcılara sunumlarını yaptı ve hem Seedcamp ekibinden hem de Türkiye’deki yatırımcılardan feedback alarak projelerini geliştirmek ve daha iyisini yapabilmek adına çok büyük adımlar attı.

12-13-14-15 Mayıs’ta Berlin’de yapılacak olan final yarışmasına gitmeye hak kazanan startuplar ilerleyen zamanlarda duyurulacaktır. 

Takip için:  http://www.seedcamp.com/  adresini ziyaret edebilirsiniz.

Geçtiğimiz dönemde yine başarılı bir şekilde gerçekleştirmiş oldukları diğer etkinlikleri "Projekent" ise İTÜ IEEE Öğrenci Kulübü’nün gerçekleştirdiği Türkiye’nin önde gelen öğrenci etkinliklerinden biridir. 5 farklı alandan oluşan bu etkinlik öğrencinin aradığı her şeye tek seferde ulaşabilmesini sağlamaktadır. Fuar alanında en yeni öğrenci projelerini görme ve inceleme fırsatını bulabilirken Mini Projekent alanında kendi küçük teknolojilerini yaratma fırsatı bulabilmektedirler. Sunum salonunda sektörün öncü isimleriyle bir araya gelebilirken paralel oturumlarda yetkin mühendislerle daha samimi bir ortamda teknik sohbetler yapa fırsatı bulabilirler. Farklı yapısıyla Proje Yarışması lisans öğrencilerinin şirketlere kendilerini ispatlama şansı tanımaktadır.
Kısacası 5 etkinliği aynı çatı altında toplayan "Projekent" öğrencilere derslerinden kısıtlı zamanlarında bir çok yeniliği bir arada sağlayan bir öğrenci organizasyonudur.


  

İTÜ Kurumsal İlişkiler ve Mezunlarla İletişim Ofisi
İTÜ Ayazağa Kampüsü, Süleyman Demirel Kültür Merkezi, 34469 Maslak, Sarıyer/İstanbul
mezun@itu.edu.tr
Telefon ve Faks: (212) 285 30 80