23 NİSAN İTÜ’DE COŞKUYLA KUTLANDI

İstanbul Teknik Üniversitesi Kreş ve Anaokulu öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutladı. İTÜ’lü minikler, çocuk şarkıları söyleyerek eğlenip dans ettiler. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’yı da ziyaret eden öğrencilere, keyifli sohbetin ardından bayram sürprizleri ikram edildi.



İTÜ’de geçen dönem rektörlük konutu olarak inşa edilen ve kullanılan binanın bu yıl çocuklara tahsis edilmesiyle İTÜ’de var olan kreş ve anaokulu sayısı üçe çıktı. Toplam 146 çocuğa hizmet veriliyor. Boğaz manzaralı 400 metrekarelik binada üç sınıf, bir yemek odası ve bir etkinlik odası, ayrıca 2 bin metrekarelik bahçe de yer alıyor.

İTÜ Kreş ve Anaokulları hakkında detaylı bilgiler veren Müdür Filiz Sumeli,“Kurum Kreş ve Anaokulu” olmamız dolayısıyla, çalışan akademik ve idari personelin çocuklarına, bir aile ortamı içerisinde çocuk eğitim bilimi gereklerine uygun olarak eğitim ve bakımlarını sağlıyoruz. Böylece, anne ve babaya daha güvenli bir çalışma ortamı hazırlayarak çocukların bakım ve eğitiminin yanında anne ve babanın da işgücü verimini artırmış oluyoruz. Ayazağa ve Maçka kreş ve anaokulumuz da (0 -2 yaş) kreş çocuklarımız, Maçka’daki anaokulumuzda (6-10 Yaş) Etüt grubu çocuklarımız bulunuyor. Dolayısıyla (0-10 yaş) çocuklarına hizmet eden bir kurum olarak bu anlamda Türkiye şartlarında tek Kurum Anaokulu olduğumuzu söyleyebiliriz.” dedi.

İTÜ Kreş ve Anaokullarında uygulanan eğitimlerden de bahseden Sumeli, “Okullarımızda çocuk merkezli, aktif öğrenmeyi hedef alan, çoklu zekâ uygulamalarına sahip eğitim programlarına yer veriyoruz. Alanında uzman ve deneyimli öğretmenlerimizin eşliğinde, günlük planlarımız çocuklarımızın gelişimsel özelliklerine uygun olarak hazırlanır ve onların bireysel özellikleri dikkate alınarak programlar uygulanır. Eğitim programımızda müzik eğitimi ( orff,  ritim çalışmaları, şarkı söyleme, dinleme vb.), kukla gösterileri, spor etkinlikleri, sanat etkinlikleri, fen ve doğa etkinlikleri, okuma yazmaya hazırlık çalışmaları, drama çalışmaları, özellikle 5-6 yaş için geziler, müzeler, fabrikalar, (çikolata, ekmek, vb), market, huzur evi, oyuncak müzesi, sanat ve bilim merkezleri gibi,  4-5-6 yaş grupları için tiyatro, sinema etkinlikleri düzenliyoruz. Bununla birlikte 5–6 yaş gruplarına Bilgisayar eğitimi, satranç ve İngilizce eğitimine de yer veriyoruz.  Aile katılımlı etkinlikler kapsamında ise annelerle çay ve babalarla limonata saatlerinin yanı sıra, büyük anne-büyük baba partileri düzenleniyoruz.” diye konuştu.

  


İTÜ Kurumsal İlişkiler ve Mezunlarla İletişim Ofisi
İTÜ Ayazağa Kampüsü, Süleyman Demirel Kültür Merkezi, 34469 Maslak, Sarıyer/İstanbul
mezun@itu.edu.tr
Telefon ve Faks: (212) 285 30 80