İTÜ’LÜLER 240. YIL İTÜ GÜNÜ’NDE BULUŞTU

Türkiye'nin köklü eğitim kurumlarından İstanbul Teknik Üniversitesi, 24 -  25 Mayıs’ta düzenlenen İTÜ Günü'nde buluştu. Bu sene 240. yılını kutlayan üniversitenin bu özel gününde ayrıca İTÜ Günü Töreni düzenlenerek, eski dönem mezunlar ve İTÜ mensupları ve İTÜ’ye sene içerisinde bağışta bulunan kişiler ve kurumlar ödüllendirildi.

 İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen İTÜ Günü Töreninde ayrıca son bir yıl içinde İTÜ’ye en çok bağış yapan kişi ve kurumlara Gümüş Arı ödülleri takdim edilirken, meslekte 60. yılı geride bırakan İnşaat, Mimarlık, Makine ve Elektrik Fakülteleri mezunlarına ve İTÜ’de 30, 40 ve 50. hizmet yılını geride bırakan İTÜ mensuplarına plaketler verildi.

z

“Bir dünya üniversiteyiz”

Etkinlikte konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Mehmet Karaca, üniversitenin yıl dönümünde buluşan İTÜ’lülere seslendi. Karaca konuşmasında şunları söyledi: “Duayen arşivcilerimize göre Mühendishane-i Bahrî-i Hümâyûn adıyla kurulan İstanbul Teknik Üniversitesi Türkiye’deki açılan ilk yüksek öğretim kurumu. Köklü tarihi ile modernleşme tarihine damga vuran kurumların başında gelen üniversitemiz bu sene 240.yılını kutluyor. Bugün bir dünya üniversitesi olan İTÜ’ye geçmişten günümüze emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” 



Etkinlik süresince Maslak kampüsü içerisinde devam eden "Geleneksel Uçurtma Şenliği" ve Açık Alan Etkinliklerine de katılım oldukça fazlaydı.
Gerek yetişkinler gerekse de çocuklar için hazırlanan Açık alanlardaki, Yiyecek - İçecek Standları, Uçurtma Standları, Şişme Oyunlar (Oyun Parkı, Canlı Langırt, Tırmanma Duvarı,Çocuk Animasyon Ekibi),
Mekanik Oyunlar (Langırt, Air Hockey), Playstation oyunları ve Dans Gösterileri ile bu renkli ve eğlenceli ortam görülmeye değerdi.

İTÜ'lü mensuplar, aileleri ve çocuklarıyla birlikte etkinliklerde yer alırken; İTÜ bu yıl bir kere daha neşeli ve güneşli bir İTÜ Günü'ne ev sahipliği yaptı.

  

İTÜ Kurumsal İlişkiler ve Mezunlarla İletişim Ofisi
İTÜ Ayazağa Kampüsü, Süleyman Demirel Kültür Merkezi, 34469 Maslak, Sarıyer/İstanbul
mezun@itu.edu.tr
Telefon ve Faks: (212) 285 30 80