İTÜ Tanıtım Günleri Yapıldı

İstanbul Teknik Üniversitesi Kurumsal İletişim Ofisi tarafından üniversite adayları için düzenlenen İTÜ Tanıtım Günleri, 19-22 Şubat 2013 tarihleri arasında İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Türkiye'nin çeşitli liselerinden ve dershanelerden 5 bin aday öğrencinin katıldığı etkinlikte, İTÜ'nün akademik ve sosyal olanakları, İTÜ'lü akademisyenler ve öğrenciler tarafından aday öğrencilerle paylaşıldı. Aday öğrenciler, İTÜ'nün seçkin akademisyenleri tarafından yapılan sunumlar ve düzenlenen kampüs turları ile üniversite atmosferini soludu. Adaylar, ABET, Yetkin Mühendislik, Çift Anadal, Yandal, Yatay Geçiş, Uluslararası Ortak Lisans Programları, Erasmus Olanakları ile mezuniyet sonrası iş imkanları ile ilgili bilgi aldı.

İTÜ Tanıtım Günleri süresince İTÜ'nün ulusal ve uluslararası alanda başarılar kazanmış öğrenci projeleri de etkinlik alanında sergilendi. Böylelikle aday öğrenciler projeleri yakından tanıma ve inceleme fırsatı buldular. 2012 Yılında ABD'de düzenlenen Solar Splash yarışlarında Dünya Birincisi olan Güneş Teknesi (ODABAŞI), 2011 Yılında ABD'de düzenlenen Mikro Uydu Yarışması'nda, Dünya Birincisi olan (MODEL UYDU), 2013 World Solar Challenge Yarışlarına hazırlanan (ARIBA5) ve Türkiye'nin ilk "TRIPOLI Rocketry Association Seviye 2 Sertifikası"na sahip olan (PARS ROKET GRUBU) sergide yer aldı.

 

 


İTÜ Kurumsal İlişkiler ve Mezunlarla İletişim Ofisi
İTÜ Ayazağa Kampüsü, Süleyman Demirel Kültür Merkezi, 34469 Maslak, Sarıyer/İstanbul
mezun@itu.edu.tr
Telefon ve Faks: (212) 285 30 80