REKTÖR'DEN MEZUNLARA MESAJ

Sevgili Mezunlarımız,

Sadece ülkemizin değil, aynı zamanda dünyanın önemli bir kurumu olan üniversitemiz, her geçen gün araştırma ve yenilik anlamında gelişmeye devam etmektedir. Bu yenilikleri teknik alanda uygulamakla birlikte, yönetim, vizyon ve anlayış olarak da üniversitemizi hak ettiği yere getirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Geçmişimize gerektiği önemi vermek bizi kurum olarak geleceğe daha sağlam bir şekilde taşıyacaktır. Geleceğe ise ancak demokratik ve farklılıklara kucak açan bir anlayışla ulaşmak mümkündür.

Mezun kelimesi "izin almış" anlamına gelmektedir. Siz mezun olmakla sadece mesleki anlamda yetkinlik kazanmadınız. Aynı zamanda İTÜ gibi büyük bir ailenin bir parçası olmaya da layıksınız şüphesiz. Çünkü sizi siz yapan, dünyayı tanımaya ve mesleğinizin yapı taşlarını öğrenmeye başladığınız dönem üniversite dönemidir. Ben de bir İTÜ mezunu olarak, Üniversitemizin geleneğini ve başarısını simgeleyen siz mezunlara bütün samimiyetimle çağrıda bulunuyorum: Birlikten güç doğar. Biz İTÜ'lüler olarak, üniversitemize bağlılığımızı hem öğrencilik yıllarımız adına hem de geleceğe dönük olarak değerlendirmeliyiz. Üniversitemizde yetişmiş, yetişen ve yetişecek olanları kapsayacak şekilde düşünmeliyiz.

Maddi ve manevi olarak gelişimimizi sağlamak ülkemizin de sağlıklı olarak büyümesine katkıda bulunacaktır. Üniversitemizde yer alan büyük potansiyeli daha etkin kullanarak öncü niteliklerimizi çok daha ön plana çıkarıp ülkemizin gelişimi için bilimsel ve kültürel çalışmalarımızı sağlam adımlarla devam ettirmeyi hedefliyoruz.

Saygılarımla,

Prof. Dr. Mehmet Karaca
İTÜ Rektörü

 

 


İTÜ Kurumsal İlişkiler ve Mezunlarla İletişim Ofisi
İTÜ Ayazağa Kampüsü, Süleyman Demirel Kültür Merkezi, 34469 Maslak, Sarıyer/İstanbul
mezun@itu.edu.tr
Telefon ve Faks: (212) 285 30 80