Balık Günü'nde İTÜDF'nin 128. Kuruluş Yılı Kutlandı!

Türk denizcilik eğitiminin 128. ve İTÜ Denizcilik Fakültesi (İTÜDF)'nin 20'nci kuruluş yılı dolayısıyla düzenlenen Geleneksel Balık Günü bu yıl da coşkuyla kutlandı.
 
İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneği (DEFAMED) ve İTÜ Denizcilik Fakültesi işbirliği ile düzenlenen Geleneksel Balık Günü bu defa 8 Aralık 2012 tarihinde düzenlendi.

Boru-trampet takımı eşliğinde düzenlenen törenle misafirler karşılandı.

Geleneksel Balık Günü'ne; Denizcilik eski Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, Deniz ve İç Sular Genel Müdürü Cemalettin Şevli, Deniz ve İç Sular Genel Müdür Yardımcısı Turgay Kaya, İstanbul Liman Başkanı Hüseyin Gani Aygün, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, denizci sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Yüksek Denizcilik Okulu (YDO), Denizcilik Yüksek Okulu (DYO), İTÜ Denizcilik Fakültesi mezunları, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Ruhi Sarıalp Kapalı Spor Salonu'ndaki gerçekleştirilen törende ilk olarak Ulu Önder Atatürk ve deniz şehitleri anısına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Balık Günü'nde ilk konuşmayı İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nil Güler yaptı. Prof. Güler; tüm katılımcıları selamlayarak bu yıl ilk kez 40 ve 50 yıllık mezunların yanı sıra 50 yılın üzerindeki mezunlara da şilt takdim edileceğini belirtti.

Dekan Güler'in ardından öğrenci zabiti Orkun Aksoy kürsüye geldi. Ağabey ve kardeşlerine hitaben konuşan Aksoy öğrencilerin beklentilerini dile getirdiği konuşmasında; geçtiğimiz yıl Balık Günü'nde açılışı gerçekleştirilen “İTÜ Denizcilik Fakültesi Binali Yıldırım Öğrenci Yurdu”nu heyecanla beklemiş olduklarını ancak yurt bedelini öğrenciler olarak çok yüksek bulduklarını belirtti. Aksoy, bu bedelin yüksek olma sebebinin yurdun işletmesini üstlenmiş bulunan İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Sosyal Yardım Vakfı olmadığını bildiklerini ancak duruma bir de öğrencilerin penceresinden bakmak gerektiğini vurguladı.

Daha sonra Denizcilik Federasyonu ve İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Sosyal Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Müh. Bülend Temur kürsüye davet edildi. Temur konuşmasında yurt binasının büyük fedakarlıklarla hayat bulduğunun üzerinde durdu. Temur bu yıl ilk kez yurt işletmesini yürüttüklerini, tecrübesizlikten kaynaklı bir takım eksiklikler olsa da kısa sürede çözüm sağladıklarını belirterek yurt bedelinin İTÜ Rektörlüğü'yle koordineli olarak ilerleyen yıllarda düzenleneceğini söyledi.

İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. Baybora Yıldırım, Balık Günü'nün önemini vurgulayarak, bu özel günün gerçekleştirilmesinde katkısı bulunan tüm destekçi firmaların tek tek isimlerini söyleyerek teşekkürlerini dile getirdi. Yıldırım daha sonra yurt binasının inşasında ve derneğin pek çok etkinliğinde her daim katkı sağlayan Kapt. Altay Altuğ'u sahneye davet ederek koleksiyonuna eklemek üzere, dernek adına bir mızıka armağan etti. Altuğ derneğe teşekkür ederek 50 yıl üstü mezunlar adına konuşmasını gerçekleştirdi ve ardından küçük bir mızıka dinletisi gerçekleştirdi.

Altuğ'un konuşmasının ardından 50 yıl üstü mezunlara şiltleri takdim edildi.

50 yıllık mezunlar adına konuşan Kapt. Vural Onur eski Balık Günlerini yad eden bir konuşma gerçekleştirdi ve ardından 50 yıllık mezunlara şiltleri takdim edildi.

Son olarak 40 yıllık mezunlar adına Müh. Rıfat Ekinci bir konuşma gerçekleştirdi ve hemen sonrasında 40 yıllık mezunlar da plaketlerini aldılar.

Ardından İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca kürsüye davet edildi. Karaca konuşmasında yurt ile ilgili problemleri fakülte ve İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Sosyal Yardım Vakfı ile el ele çözeceklerini ve yurda talebin artması konusunda ellerinden geleni yapacaklarının sözünü verdi.

Törende son konuşmayı Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka gerçekleştirdi. Aka; Şile'de meydana gelen deniz kazasında hayatını kaybeden denizcileri andı ve ilerleyen günlerde gerçekleştirilecek olan Kılavuz Kaptanlar Haftası'nı ve Gemi Mühendisleri Haftası'nı hatırlattı. Konuşmasının ardından Aka'ya İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ve İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nil Güler tarafından bir plaket takdim edildi.

Tören sonunda, İTÜ Denizcilik Fakültesi dekanı Prof. Dr. Nil Güler tarafından, gerçekleştirilen etkinliklerin sunumunu başarıyla üstlenen fakülte Öğretim Görevlisi Nejat Koçar'a bir teşekkür plaketi takdim edildi.

Tüm etkinlik boyunca, konuşmaların arasında 2004 mezunu Kapt. Levent Şen tarafından hazırlanmış olan barkovizyon gösterimi de yer aldı.

Okul yemekhanesinde özel balık menüsünün sunulduğu yemeğin ardından 2012 yılı Balık Günü etkinliği sona erdi.

 

 

 

 


İTÜ Kurumsal İlişkiler ve Mezunlarla İletişim Ofisi
İTÜ Ayazağa Kampüsü, Süleyman Demirel Kültür Merkezi, 34469 Maslak, Sarıyer/İstanbul
mezun@itu.edu.tr
Telefon ve Faks: (212) 285 30 80