Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Komisyonu’nun Yeni Projeleri Hayata Geçti

İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde bilim, kültür, sanat ve spor faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak amacıyla kurulan Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Komisyonu (BKSS) çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. İTÜ Ayazağa Kampüsü’nde yer alan ve açılışları rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, BKSS Komisyon Başkanı Doç. Dr. Gülçin Çivi ve komisyon üyeleri tarafından yapılan “Açık Hava Satrancı”, “Müzik Odası” ve “Güneş Saati” hayata geçen projelerden bazıları…

AÇIK HAVA SATRANÇ PROJESİ
Proje Yürütücülüğünü Doç. Dr. Hakan Akyıldız’ın üstlendiği Açık Hava Satrancı, servis alanı yolu üzerindeki yeşil alanda 1 hafta gibi kısa bir sürede tamamlanarak 13 Mayıs 2013 Pazartesi günü İTÜ’lülerin hizmetine sunuldu. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın açılışını yaptığı Açık Hava Satrancının, önümüzdeki dönemde İnşaat Fakültesi ve Maçka Kampüsü Yabancı Diller Yüksek Okulu Binası karşısına kurulması planlanıyor.



İTÜ PERSONELİ MÜZİK ODASI
İTÜ Personeli Müzik Odası ise 17 Mayıs 2013 Cuma günü rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın da katıldığı törenle hizmete açıldı.

BKSS Komisyonu’nun 2012-2013 Öğretim Yılı projeleri arasında yer alan İTÜ Personeli Müzik Odası,  akademik ve idari personelin boş zamanlarında hoşça vakit geçirip, müzik çalışmalarını sürdürebileceği bir hobi mekânı olarak tasarlandı.

Proje kapsamında; Kapalı Yüzme Havuzu Binası’nın alt katında yer alan KSB çalışma odalarından biri “prova stüdyosu” olarak düzenlendi.  Oldukça geniş imkanlara ve profesyonel teknik donanıma sahip mekanda, iki adet elektro gitar amfisi, bir adet bas gitar amfisi, bir davul takımı, elektro piyano, 24 kanal mikser, solist mikrofonları, nota sehpaları ve diğer teknik teçhizatı bulmak mümkün olacak.



Açılışta, İTÜ Öğretim Üyelerinden Yard. Doç. Dr. Derya Kocabaş ve ekibinin mini konserini dinleyen Karaca; “Müzik, ruhun zenginliğidir. Profesyonel yaşantının getirdiği stres ve yorgunluğu müzik yoluyla gidermek, ruhumuzu da beslemek için en güzel yollardan biridir” şeklinde konuştu ve söz konusu proje ile İTÜ çalışanlarının bu yolda önemli bir imkâna kavuştuğunu belirtti.

İTÜ Personeli Müzik Odası’nın kullanım koşulları ile ilgili tüm bilgiye KSB üzerinden ulaşılabilecek.

GÜNEŞ SAATİ PROJESİ
Güneş Saati projesi bundan yaklaşık üç yıl öncesine kadar düşünülmüş fakat değişik nedenlerden dolayı gerçekleştirilememiş bir proje. BKSS Komisyonu tarafından hayata geçirilen yürütücülüğünü Doç. Dr. Hakan Akyıldız üstlendiği proje Prof. Dr. Atilla Bir ve Y. Doç. Dr. Burak Barutçu katkıları ile geliştirildi. Tasarım aşamasında ise Öğr. Gör. Dr. Mehmet Erkök'den destek alınarak tamamlandı. Gelecek günlerde Güneş Saati projesinin değişik tipleri İTÜ’nün değişik yerlerini süslemeye devam edecek.


İTÜ Kurumsal İlişkiler ve Mezunlarla İletişim Ofisi
İTÜ Ayazağa Kampüsü, Süleyman Demirel Kültür Merkezi, 34469 Maslak, Sarıyer/İstanbul
mezun@itu.edu.tr
Telefon ve Faks: (212) 285 30 80