İTÜ Gönüllülük Kulübü - Nar Harekatı Projesi

İTÜ Gönüllülük Kulübü'nün projelendirip, başarıyla yürüttüğü "İTÜ Nar Harekatı Projesi" 6, 7 ve 8. sınıflarda öğrenim gören yetiştirme yurdundaki çocuklarımıza, sosyal yaşamlarında faydalanabilecekleri ders dışı eğitimler sunarak ve hayat boyu kullanabilecekleri tecrübeler kazandırarak dünyaya ve topluma daha duyarlı ve faydalı bireyler olarak yetişmelerini hedefleyen bir sosyal sorumluluk projesi.

Bu proje kapsamında kulüp üyesi olan İTÜ Öğrencileri, son 1 senedir Zeytinburnu Erkek Çocuk Yetiştirme Yurdu'na her cumartesi düzenli ziyarette bulunuyorlar. Ziyaretleri sırasında ise;  çeşitli oyunlar oynayarak hem eğleniyor hem de öğreniyorlar. Bunun dışında muhteşem bir organizasyon yeteneğiyle düzenli olarak hazırladıkları etkinliklik programları çerçevesinde çocukları gezdiriyor,onlara rehberlik ediyor  ve onlarla birlikte keyifli anlar geçiriyorlar. Başarılı Kulüp,Yetiştirme Yurdundaki çocuklarımıza rehberlik ederek,  bir nevi onların yoluna ışık tutma rolünü üstlenmiş.



Projenin hedefini; çocuklarımızın ait oldukları toplumun haklarını gözeterek kendi hak ve sorumluluklarının bilincine varmalarını sağlamak, şiddet kullanmadan iletişim kurabilme yeteneklerini geliştirmek, onlara gönüllülüğü tanıtarak, gönüllülük ve sosyal sorumluluk bilincini aşılamak,  üniversite öğrencisi genç gönüllülerin olumlu birer rol model olarak benimsenmesini sağlamak ve çocuklarla dış dünya arasında iyi bir paylaşım ortamı oluşturmak, aynı zamanda geliştirilen proje çerçevesinde görev alan gönüllülerin farkındalıklarını arttırmak olarak tanımlıyorlar.

 

Üniversitemizin de desteğiyle bu çocuklarımızı; yaşadıkları ortamda ziyaret edip, hem o ortamı daha canlı ve daha sıcak bir hale getiriyorlar, hem de onları kampüsümüze davet ederek, hayatlarında hedef belirleme konusunda bir adım atmalarını sağlıyorlar.

"İTÜ Nar Harekatı" projesi gerek bu bireylerin gerekse de bu toplum için; atılacak büyük adımların, küçük başlangıçlarını hazırlamakta büyük rol oynuyor.

İTÜ Kurumsal İlişkiler ve Mezunlarla İletişim Ofisi
İTÜ Ayazağa Kampüsü, Süleyman Demirel Kültür Merkezi, 34469 Maslak, Sarıyer/İstanbul
mezun@itu.edu.tr
Telefon ve Faks: (212) 285 30 80