Mezunlarımız Ülkü ve Ersin Arıoğlu'ndan İTÜ Mustafa Kemal Amfisi'ne Büyük Katkı

10.11.2016

Maçka Yerleşkemizdeki Yabancı Diller Yüksek Okulu binamızda yer alan Mustafa Kemal Amfisi, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla 7 Kasım’da yeniden hizmete açıldı.
Yapı Merkezi Holding’in katkılarıyla yenilenen amfinin açılışında Borusan Quartet Orkestrası sahne aldı. Açılış konserine, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, üniversitemiz eski rektörlerinden Prof. Dr. Reşat Baykal ve Prof. Dr. Faruk Karadoğan, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Telem Gök Sadıkoğlu, Yapı Merkezi Holding Yönetim Kurulu Başkanı değerli mezunumuz Dr. Ersin Arıoğlu ve kendisi gibi mezunumuz olan eşi Ülkü Arıoğlu ile İTÜ Vakfı’nın yöneticileri ve çok sayıda İTÜ’lü katıldı. Borusan Quartet’in, verdiği konserle izleyicilere müzik ziyafeti yaşattığı gecede, konuklarımızla bir araya gelen Rektörümüz konser öncesinde, amfinin yenilenmesine katkıda bulunan İTÜ Vakfı Kadınlar Komitesi’ne ve Arıoğlu Ailesi’ne teşekkür etti.

“G Amfisi” olarak da bilinen Mustafa Kemal Amfisi, Yapı Merkezi Holding’in mimarları ve mühendisleri, İTÜ Rektörlüğü Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı ile Dış İlişkiler ve Enformasyon Müdürlüğümüzün de katkılarıyla restore edildi. Sahne, ses, ışık düzeni ve oturma üniteleri tamamen yenilenen amfimiz, böylece daha modern bir görünüme kavuştu.

“Tarihi bir mirasa sahip çıktık.”

Yapı Merkezi Holding Kurucu Üyesi değerli mezunumuz Ülkü Arıoğlu ise açılış nedeniyle yaptığı konuşmada, bu restorasyonda görev almalarının, kendilerini yetiştiren üniversitemize bir saygı niteliğini taşıdığını belirtti. Mustafa Kemal Amfisi’nin yeni ve daha modern bir yüze kavuşmasının, kendisinin ve eşi Ersin Arıoğlu’nun üniversite yıllarından beri hayali olduğunu söyleyen Ülkü Arıoğlu, aslına sadık kalınarak yapılan çalışmanın, üniversitemizin tarihî mirasının korunması adına oldukça önemli olduğunu da sözlerine ekledi. Mezunumuz konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Mustafa Kemal Amfisi, açıldığı 1964 yılından beri sayısız konser ve kültür faaliyeti ile toplantılara ve gösterilere kucak açarak hem halka hem de üniversitesine çok büyük hizmetler vermiştir. Bu salon, geçmişte de son derece iyi bir akustiğe ve ses alma donanımına sahipti. Bu nedenle, salonu titiz akustik hesaplar ve mimari detaylarla tasarlayan değerli hocam Prof. Nezih Eldem’i huzurunuzda rahmetle ve saygıyla anıyorum. Böylesine tarihi bir mirasa hizmet etmek, bizim için ayrı bir sevinç kaynağıdır.”

İTÜ Kurumsal İlişkiler ve Mezunlarla İletişim Ofisi
İTÜ Ayazağa Kampüsü, Süleyman Demirel Kültür Merkezi, 34469 Maslak, Sarıyer/İstanbul
mezun@itu.edu.tr
Telefon ve Faks: (212) 285 30 80